Navigatie

Bentley EXP 10 Speed 6 Concept

Vandaag al de toekomst van Bentley’s designfilosofie ervaren.

De EXP 10 Speed 6 Concept is de Britse interpretatie van wat een tweezits sportauto kan zijn. Het is een gewaagd ontwerp waarmee Bentley laat zien dat ze aan de absolute top staan als het gaat om ultra-modern automotive design, hoogwaardige materialen, handwerk en geavanceerde technologie voor de hoogste prestaties. 

BAANBREKEND ONTWERP

Het gespierde en atletische koetswerk roept associaties op met de slanke, aerodynamische lijnen uit de luchtvaart. De designers van Bentley hebben gezocht naar een samenspel tussen scherpe en vloeiende lijnen. Lijnen die moeiteloos resulteren in een vorm die niets anders dan snelheid, elegantie en daadkracht suggereert.

DESIGN EN TECHNOLOGIE VERENIGD 

De EXP 10 Speed 6 Concept is zowel aan de binnenkant als de buitenkant afgewerkt met opvallende koperen accenten die verwijzen naar de innovatieve hybride aandrijving van deze conceptcar.

De inspiratie voor het interieur komt van de ononderbroken lijn die door de gehele cabine zijn weg vindt langs twee symmetrische vleugels, de deuren en de fraaie centrale console. Aan weerszijden van deze console bevinden zich twee leren sportstoelen met een in het oog springende quilt structuur. De EXP 10 Speed 6 Concept is tevens uitgerust met een 12 inch touchscreen waarmee de auto het gemak van het heden perfect weet te combineren met het klassieke handwerk van Bentley.

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Sang Yup Leep, hoofd van Bentley’s Advanced Design afdeling, laat zich uit over de EXP 10 Speed 6 Concept: “Voor het beoordelen van een sportauto heb ik eigenlijk een hele simpele methode. Als ik niet direct verliefd word op de auto, is het een mislukking.”


Onderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.