Navigatie

Bentley CONTINENTAL GT - NEW

Bentley presenteert de derde generatie van de Continental GT. Met een combinatie van topprestaties, hightech, de luxe van ambachtelijk handwerk en een oogstrelend design is het de meest verfijnde Grand Tourer ooit. 

Voor het design van de nieuwe Continental GT heeft Bentley zich laten inspireren door het EXP 10 Speed 6 studiemodel. Vergeleken met de voorganger staan de voorwielen 135 mm verder naar voren. Het profiel is hierdoor gestrekter, maar nog steeds herkenbaar. Aan de achterzijde vallen de ellipsvormige lichtunits op. Vóór zijn LED Matrix koplampen echte blikvangers. Er is keuze uit twee stijlen voor de 21-inch wielen. Optioneel zijn met de hand afgewerkte 22-inch lichtmetalen velgen beschikbaar.

Bentley Rotating Display

In eerste instantie lijkt de nieuwe Continental GT geen centraal display op het dashboard te hebben. Zodra de motor wordt gestart, draait een met fineer afgewerkt deel van het dashboard weg en wordt een groot (12,3 inch) touchscreen zichtbaar. Alle navigatie-, multimedia- en telefoonfuncties zijn hier naar eigen wens te configureren. De bediening is net zo eenvoudig als van een smartphone. Uiteraard beschikt de nieuwe Continental GT over moderne connectiviteitsfeatures waardoor zowel de bestuurder als de inzittenden altijd online zijn.

Verbeterde 6.0 W12 TSI

De nieuwe Continental GT maakt gebruik van een verder verfijnde W12 TSI, die een vermogen van 460 kW/626 pk levert en goed is voor een koppel van 900 Nm. De acceleratie van 0-100 km/h duurt mede dankzij de Sport Launch Mode slechts 3,6 seconden en de topsnelheid bedraagt 333 km/h. De W12 maakt gebruik van brandstofbesparende technologieën als Start-Stop, de zeilfunctie en cilinderuitschakeling – bij lage belasting functioneert de W12 als een zescilinder. Ook de achttraps transmissie met dubbele koppeling draagt bij aan optimale efficiency. Nieuw is het Active All-Wheel-Drive system dat een volledig variabele aandrijfkrachtverdeling mogelijk maakt. Omwille van de dynamiek en de efficiency functioneert Continental GT zo veel mogelijk als achterwielaandrijver.

Dynamiek en comfort

Een belangrijke noviteit is Bentley Dynamic Ride, een geavanceerde aansturing van het onderstel op basis van een nieuw 48V elektrisch systeem. Dit stuurt de stabilisatoren van zowel voor- als achteras elektronisch aan om dwarskrachten direct op te vangen. Het resultaat is een zeer precies weggedrag en optimaal comfort. Bovendien biedt dit systeem keuze uit drie set-ups: de Comfort-modus, de Bentley-modus of de Sport-modus. Ook de nieuwe luchtvering met driekamer-technologie past zich aan op basis van de gekozen setting. Continuous Damping Control past de dempingskracht continu aan en draagt zo bij aan optimaal comfort onder alle omstandigheden. De Continental GT dankt zijn precieze stuurgedrag en -gevoel aan de stuurinrichting met elektrische bekrachtiging en variabele overbrenging. De Continental GT is er uiteraard met Active Lane Assist, Traffic Jam Assist en Park Assist.

Bentley Personalisation en Mulliner Bespoke

Voor de nieuwe Continental GT zijn de personalisatiemogelijkheden vrijwel onbegrensd. Er zijn 17 standaard kleuren en de ‘extended range’ omvat 70 tinten. Ook zijn er 15 tapijtopties, 8 verschillende soorten fineer en 15 mogelijkheden voor de afwerking van het interieur. Tevens zijn er speciale technology option packs. Daarmee is de Continental GT bijvoorbeeld af te stemmen op gebruik in de stad of juist nog geschikter te maken voor lange reizen. De Mulliner Driving Specification zet de sportiviteit extra aan met onder meer 22-inch lichtmetalen velgen, ‘diamond in diamond’-bekleding en sportpedalen. De vakmensen van Mulliner zijn ook in staat om zeer persoonlijke wensen te vervullen.

Motor

Motor
6.0-liter twin-turbocharged W12
Transmissie
8 speed dual clutch
Vermogen
635 PS / 626 BHP / 467 kW @ 5,000-6,000
Koppel
900 Nm / 664 lb.ft @ 1350 - 4500 rpm
Emissieniveau

Prestaties

Maximumsnelheid
207 mph/ 333 km/h
Acceleratie mph
3.6
Acceleratie km\h
3.7

Afmetingen

Carrosseriestijl
2-door, 4-seat coupe
Totale lengte
4850 mm / 190.9 in
Breedte met spiegels
2187mm / 86.1 in
Breedte met ingeklapte spiegels
1966 mm / 77.4 in
Hoogte
1405 mm / 55.3 in
Wielbasis
2851 mm / 112.2 in
Spoorbreedte voor
Spoorbreedte achter

Brandstofverbruik

verbruik - eu
In de stad
16. 0 / 17.7
Buiten de stad
31.7 / 8.9
Gemiddeld
23.2 / 12.2
CO2-emissie (gemiddeld)
278
verbruik - EPA
In de stad
16.0 / 17.7
Buiten de stad
31.7 / 8.9
Gemiddeld
23.2 / 12.2
* Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan typegoedkeuring
** Cijfers voor brandstofverbruik zijn onderhevig aan EPA-goedkeuring

Onderstaand vindt u de brochures welke te downloaden zijn.


Nieuwe Continental GTOnderstaand vindt u de link naar de Car Configurator.